تحولات منطقه

قدس آنلاین:مردم مشهد از 13 سال قبل شاهد پدیده‌ای جدید در چهارراه‌های این شهر بودند، کودکان کار با تن‌پوش‌های مزین به نام و نشان بهزیستی، طرحی که قرار بود به صورت آزمایشی انجام شود اما با چراغ سبز مسئولان، پشت چراغ قرمزهای شهر ماندگار شد.

کوچ کودکان کاربهزیستی ازچهارراه‌های مشهدبه طرح ساماندهی
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

 به گزارش قدس آنلاین؛ گرچه طرح پذیرش، جذب و ساماندهی کودکان کار از  حدود 13 سال قبل با ساماندهی کودکان 15 تا 18 سال در مشهد آغاز و اجرا شداما به گفته کارشناس امور آسیب‌ها در بهزیستی مشهد در ابتدا به صورت آزمایشی آغاز شد اما با توجه به نیازهای آن روز کودکان کار و وضعیت حاکم بر جامعه در سال‌های بعد ادامه یافت.

هادی رحیمی با اشاره به خطرات و آسیب‌هایی که همواره در کمین کودکان کار است به خبرنگار فارس می‌گوید: سال 84 طرح ساماندهی کودکان کار با هدف کاهش آسیب‌هایی از جمله پیشگیری از فعالیت این عزیزان در زمینه فروش مواد مخدر، کمک به افزایش آگاهی و حرفه‌آموزی به آنها و همچنین حمایت‌های مددکاری و روانشناسی از این کودکان و خانواده‌های آنان آغاز شد.

وی افزود: قرار بود در اجرای این طرح 11 دستگاه مختلف همکاری داشته باشند اما جز قوه قضائیه و شهرداری دیگر سازمان‌ها آن‌طور که انتظار می‌رفت در اجرای این طرح مشارکت نداشتند.

کارشناس امور آسیب‌ها در بهزیستی مشهد با اشاره به برخی از حمایت‌های بهزیستی  از کودکان کار  اظهار کرد: در ابتدای آغاز طرح و با توجه به اینکه کودکانی که در چهارراه‌های مشهد اقدام به فروش روزنامه می‌کردند علاوه بر کسب درآمد از یک وعده غذای گرم و همچنین خدمات گوناگون بهزیستی شامل حمایت‌های مالی، خدمات مشاوره‌ای و آموزشی برخوردار بودند، رضایت نسبی در بین آنها ایجاد شد اما در نهایت بنا به تصمیم مسئولان با توجه به شرایط روز جامعه و ابلاغ طرح‌های جدید قرار شد حداکثر تا آخر شهریور ماه سال جاری دیگر کودکی با تن‌پوش و کارت و نشان بهزیستی در چهارراه‌های مشهد حضور نداشته باشد.

به گزارش فارس از مشهد، رحیمی در پاسخ به این سوال که پس از این چه سرنوشتی در انتظار کودکان کار خواهد بود اظهار می‌کند: این کودکان با اختیار و انتخاب خودشان می‌توانند در طرح حمایت از کودکان کار و خانواده که برای نخستین‌بار توسط بخش خصوصی توسط موسسه مددکاری «همراز گلستان» انجام می‌شود شرکت و از خدمات حمایتی و آموزشی بهزیستی بهره‌مند شوند.

وی انجام رایگان تست hiv، واکسیناسیون رایگان، وام ودیعه مسکن، وام خود اشتغالی، آموزش مهارت‌های زندگی و خدمات متعدد و گسترده مددکاری را از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده در طرح حمایت از کودکان کار و خانواده برشمرد و گفت: امیدارم با اجرای این طرح مشکلات کودکان کار به حداقل رسیده و شرایط برای ساختن آینده بهتر برای آنها رقم بخورد.

کارشناس امور آسیب‌ها در بهزیستی مشهد می‌افزاید: با اجرای موفقیت‌آمیز طرح جدید حمایت از کودکان کار و خانواده بنا بر نیاز، احتمال افزایش مراکز خصوصی فعال در این طرح وجود دارد.

در ادامه به منظور دریافت آخرین اطلاعات از آمار کودکانی که در چهارراه‌های مشهد با تن‌پوش و کارت بهزیستی فعالیت می کنند به سراغ مسئول مرکز «خانه کودکان فدائیان اسلام» رفتیم تا از مسئول این مرکز که زیر نظر بهزیستی مشهد اقدام ساماندهی و ارائه خدمت به کودکان کار کند آخرین وضعیت کودکان کار را جویا شویم.

محمدزاده به خبرنگار فارس می‌گوید: حدود 40 پرونده در اختیار ما بود تا اینکه با تصمیم جدیدی که گرفته شد این تعداد به 26 پرونده، شامل 13 کودک ایرانی و 13 کودک افغانستانی رسید که با تعیین تکلیف کودکان ایرانی تعدادی از آنها بنا به خواسته خودشان از طرح خارج و بقیه وارد طرح حمایت از کودکان کار و خانواده شده و پرونده های آنها به بخش خصوصی واگذار شد.

وی می‌افزاید: پرونده 13 کودک افغانستانی نیز در حال تکمیل است که پس از اتمام آنها عملا بحث کودکان کار چهارراه‌های مشهد بسته می‌شود.

مسئول مرکز «خانه کودکان فدائیان اسلام» با ابراز امیداوری از اجرای موفقیت‌آمیز طرح حمایت از کودکان کار و خانواده در بخش خصوصی بیان می‌کند: با توجه به حساسیت بهزیستی در انتخاب افراد موفق و دارای صلاحیت برای اجرای  این طرح، امیدوارم آینده بسیار خوبی در انتظار کودکان کار باشد.  

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.